Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyšetření na Oční klinice v celkové anestezii v ambulantním režimu - pokyny pro rodiče

23. 4. 2012

Od 1.9.2011 je možnost vyšetření v CA ambulantně.

Potvrďte svůj příjezd 3 dny před plánovaným vyšetřením mezi 9:00 a 11:00 hodinou telefonicky na číslo 224432730. Toto datum můžete mít i v propouštěcí zprávě. Bez tohoto potvrzení nebude možné zařadit Vaše dítě do programu na operační sál na plánované vyšetření / ošetření a bude muset obdržet náhradní termín. Zároveň Vám bude sdělena hodina, kdy se máte dostavit na oddělení v den vyšetření.

V zájmu minimalizace možných komplikací celkové anestezie musí být Vaše dítě před anestezií nalačno (nesmí po níže uvedené hodině jíst ani pít).
Pokud má Vaše dítě mléčnou výživu, můžete podat poslední mléko v obvyklém množství v den celkové anestezie 5 hodin před Vaším plánovaným příjezdem na oddělení. V ostatních případech můžete podat poslední neslazený čaj nebo vodu bez bublinek v množství 1 dcl (t.j. 100 ml) v den celkové anestezie 2 hodiny před plánovaným příjezdem na oddělení.

Dostavte se ve stanovený den na lůžkové oddělení Oční kliniky dětí a dospělých, modrá budova pro dospělé, uzel B, 3. patro. Dítě musí doprovázet rodič / zákonný zástupce.

 

S sebou si přineste:

-          Kompletní pediatrické vyšetření dítěte před celkovou anestezií

-          Průkaz totožnosti (občanský průkaz, pas)

-          Doklad o zdravotním pojištění (kartička pojištěnce)

-          Od 1.4.2012 Plnou moc (nutný je souhlas obou rodičů s lékařskými zákroky), plná moc je platná 1 měsíc)

-          Pití pro dítě (neslazený čaj, voda) na dobu, kdy bude moci pít

-          Lehčí jídlo pro dítě (banán, přesnídávka, jogurt, piškoty) na dobu, kdy bude moci přijímat potravu

Nemocnice v případě ambulantního ošetření nezajišťuje tekutiny ani stravu pro pacienta ani pro doprovod

Po celkové anestezii bude dítě pod Vaším dohledem odpočívat na dospávacím pokoji do odeznění celkové anestezie. Propuštěni budete na základě rozhodnutí anesteziologa. Dítě odvezete domů valstním autem. Jeden dospělý řídí a druhý hlídá dítě. Doba dojezdu domů by měla být do jedné hodiny, jinak je potřeba mít zajištěno přespání v Praze. Máteli doma ještě další děti, doporučujeme zajistit jejich hlídání na celý den.

Nemůžete-li se dostavit z jakýchkoliv důvodů k objednanému vyšetření / ošetření, volejte, prosím, ihned na telefonní číslo 224432730. Pokud se k výkonu nedostavíte bez omluvy, nemůžeme Vašemu dítěti zajistit nejbližší možný náhradní termín.